Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Szeptember a Béla Király Úti Óvodában

„Itt van az ősz, itt van újra…”

Az idei nevelési évben mindkét csoportunk 21-21 fővel indult. Összesen 11 új picit fogadtunk, akik közül egy kislány bölcsődéből érkezett. A beszokatás folyamatos és többé-kevésbé zökkenőmentesen zajlik.

Óvodánkba egy új és leendő óvó néni érkezett, akik hamar beilleszkedtek a közösségbe.

Kihasználtuk a jó idő adta lehetőségeket, sok időt tudtunk az udvaron tölteni. A gyerekek örömmel játszottak az udvari játékokkal: trambulin, futóbicikli, roller, labda…

Már a szeptember izgalmas eseményekkel indult. A szüreti mulatságra mindannyian lelkesen készültünk, verseltünk, énekeltünk, mondókáztunk… A szüret napjára a gyerekek sok finom őszi gyümölcsöt hoztak. Nagyon sok szőlő érkezett, amit a délelőtt folyamán leszüreteltünk. Kipróbálhatták a régi hagyomány szerinti szőlőpréselést lábbal taposással is.

Sok érdekes játékkal színesítettük a mulatságunkat, kötelet húztunk, mogyorót, diót, barackmagot keresgéltünk, diót törtünk… Nagyon vidám, tartalmas, élményekkel teli délelőttünk volt.

Szeptember 30-án megemlékeztünk a népmese napjáról. Eldramatizáltuk a Répa című mesét, királylányos fejdíszeket barkácsoltunk, verseltünk, mondókáztunk.


GALÉRIA