Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Október a Béla Király Úti Óvodában

Tik-tak, tik-tak, októberi tökök,
tudom, vártok, értetek is jövök,
lesz itt móka kacagás,
sütkérezés, faragás,
kérhetitek mosolygósra,
a héjját meg ropogósra,
a szemét meg fényesre,
a belsejét pépesre,
nem kell ide több szó,
ugye, hogy a tök jó?


Szép, őszi színekkel érkezett az október, és mi ismét sok érdekes programot találtunk magunknak ebben a hónapban is.

Első héten - az Állatok világnapja jegyében- kirándulni mentünk Kenderesre, ahol a mezőgazdasági iskola betekintést engedett számunkra a háziállatok világába. Megnézhettük, hogy hogyan gondozzák az ott élő állatokat, sokat meséltek róluk a diákok és gondozóik. Simogattak kismalacot, etettek lovat, lovaskocsikáztak a gyermekek. Felfedeztük ezen a napon a kenderesi játszóteret is, ahol újfajta játékokat is kipróbálhattak a gyermekek. Ezen a héten a nagycsoportos gyermekeket várta Balla Piroska a Vigadóba, egy interaktív mesés délelőttre az Országos Könyvtári Napok keretén belül. A gyermekek kedves élményekkel lettek gazdagabbak.

A kisújszállási Tűzoltóságra sétáltunk el egy szép mosolygós, őszi napon. Felpróbálhattak gyermekek, felnőttek egyaránt igazi tűzoltóruhát, és voltak is  próbálkozó kedvűek. A sziréna hangja közelről igen hangos volt, és a tűzoltóautó fülke is igen magasan volt, de készségesek voltak a tűzoltós bácsik és segítettek mindenben.

A meleg őszi napokon sokat tudtunk sétálni a városban, vagy csak az óvoda körül. Sok őszi kincsre bukkantunk: őszi faleveleket, csipkebogyót, gesztenyét gyűjtöttünk és felhasználtuk tevékenységeink során azokat. Megnéztük, hogy mennyit változtak körülöttünk a fák, növények.

Tartottunk sünis, zöldséges, tökös hetet is. Kóstoltak nagyon sokféle zöldséget, és   lehetett tököt is díszíteni. A tököket a felnőttek faragták, de azok belsejének kaparásában örömmel segítettek a gyermekek.  Köszönjük ezúton is a szülői felajánlásokat ezekre az alkalmakra.

A Béla Király Óvoda közössége

GALÉRIA