Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

November a Béla Király Úti Óvodában

„Evés előtt kezet mosok,
beteg lenni nem akarok,
mert ki piszkos kézzel eszik,
bizony hamar megbetegszik.
Evés előtt kézmosás, egészséges jó szokás!”

 

Mindig nagy hangsúlyt fektetünk az egészségre, de ebben a hónapban kiemelten foglalkoztunk a témával. Táplálkozás, tisztálkodás, mozgás, érzékszervek, réteges öltözködés, testrészek… olyan sok lehetőséget rejtett magában a téma, hogy örömmel vetettük bele magunkat és játszottunk, okosodtunk, ügyesedtünk. Óvodánk fogorvosa Malatinszky doktor úr és asszisztense is ellátogatott hozzánk és megvizsgálta a gyermekek fogait. Ezúton is köszönjük szépen a ránk szánt idejüket!

A hónap első felében jelezte naptárunk, hogy közeledik a Márton-nap. Készültünk is rá énekkel, mondókával, játékokkal, zsíros kenyérrel és hagymával. Hogy kerek legyen a napunk, óvodánk mind a három csoportja közös zenés-táncos mulatságot rendezett, ahol a kis libáké- gyerekeké- volt a főszerep.

A hónap második felében Bögös Jenő iskolalelkész Hálaadás-nap alkalmából szeretettel várt minket a Baptista imaházba, ahol gitározott és énekelt nekünk. Ezen a délelőttön beszélgettünk arról, hogy miért és kinek lehetünk hálásak. A gyermekek lelkesen válaszoltak a kérdésekre.

A tehetségműhelyekben is - Anita néni és Gabi néni vezetésével- hónapról-hónapra valami újat alkotnak a nagycsoportos gyermekek.

A Béla Király Úti Óvoda közössége

GALÉRIA