Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

November a Béla Király Úti Óvodában

Ebben a hónapban az egészséges életmód, táplálkozás, volt az egyik nagy témánk, amivel sokat és alaposan foglalkoztunk. Készítettünk táplálékpiramist, jártak a gyermekek piacon, zöldségárusnál, kóstoltak finom zöldségeket, és gyümölcsöket. Előkerültek az ezzel kapcsolatos könyvek, játékok, színezők és barkácsoltunk is a gyermekek nagy örömére.

November 11-én Márton-napi libabált rendeztünk. Ez alkalomból mindkét csoport eldramatizálta Márton püspök történetét. Dalokkal, mondókákkal, libás játékokkal tettük színesebbé ezt a napot. Zárásként libazsíros kenyeret illetve tepertőt fogyasztottunk.

Hálaadás alkalmából ellátogattunk a Baptista imaházba, ahol Bögös Jenő lelkész látott vendégül minket. Beszélgettünk arról, hogy miért és kinek is lehetünk hálásak. A gyermekek ügyesen és okosan tudtak válaszolni a kérdésekre, és  tudtak beszélgetni a témával kapcsolatosan. A vidám hangulatot a gitár és az énekszó is fokozta. A gyermekek kedves kis dalocskával lettek gazdagabbak, amit meg is tanultak és énekeltek. A látogatás után egy városi séta is belefért az időnkbe, ezért ellátogattunk a Pom Pom szoborhoz is.

A hónap utolsó hetétől már az adventi időszakra hangolódunk és meg is gyújtottuk az első gyertyát.

GALÉRIA