Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Márciusi események a Béla Király Úti Óvodában

Itt a tavasz!
Itt van! Itt!
A barackfa kivirít!
Virágcsipke
minden ág.
Csupa virág a világ.

A tavasz első hónapját már nagyon vártuk, mert akkor már nyílnak a virágok, melegebben süt a nap, rügyeznek a fák, bokrok. Sétáltunk virágillatos utcákon, figyeltünk gólyákat a fészkükben, simogatott minket a nap sugara. Katicabogarak, giliszták, csigák, bodobácsok és mindenféle bogarak kezdtek előbújni, mi pedig örömmel néztük ténykedésüket. Az óvoda falain belül tavaszi díszbe öltöztettük a csoportokat, öltözőket, folyosót. Készítettek a gyermekek tavaszi virágokat különböző technikával és a lányok és anyukák is kaptak a kisfiúktól nőnapi virágcsokrot, amit a kis kezükkel készítettek.

Csíráztattak, magokat ültettek, hagymát duggattak a gyermekek, és figyelték fejlődésüket. Közben tanultak róla mondókát, verset, és énekeltek is.

Március közepén ellátogatott óvodánk az 1848-as emlékműhöz egy csokor barkával, és aranyvesszővel, és itt megemlékeztünk a szabadságharcban elesettekről. Az óvodában a fiúk csákót, pillangót készítettek, a lányok pedig pártát díszítettek.

Március 22-én van a Víz világnapja, ami nagyon sok lehetőséget rejt magában. Készítettek a gyermekek az óvónénikkel együtt kerti tavat, a gyermekek színeztek és énekeltek, közösen meséltünk és körjátékoztunk. Szerencsénk volt ellátogatni a Kumániába is. Megnézhettük a medencéket, sok mindent megtudtunk a fűtésükről, hőfokokról. A faházakat is kívül-belül megnézhettük, majd a Bárány-kútnál megvizsgáltuk a gyógyhatású meleg vizet. Megbeszéltük a víz hasznosítását, gyógyhatását, és hogy fűtésre is használják a termálvizet a fürdőben. Mozgásos tevékenység keretein belül építettünk tavat és hidat, hajtogattunk bele békákat és festettünk hajókat.

Március 23-án került sor az Ovi-Gálára, amely a Covid óta nem volt megtartva. 16 nagycsoportos gyermek készült szorgalmasan erre az alkalomra. Ügyesen elsajátították a gyermekek a koreográfiát, vidám zenére, szép ruhákban, és tavaszi díszletek között adták elő a műsort a Vigadóban.

A hónap utolsó előtti napján jöttek a Kossuth iskolás gyermekek, és Gergely-járás alkalmából hívogatták a nagycsoportos óvodásokat iskolába, egy kis műsor keretein belül.

A Béla Király Úti Óvoda közössége

GALÉRIA