Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Május - június a Béla Király Úti Óvodában

Május első napjaiban, miután szépen feldíszítettünk óvodánkban egy szobát, szívünk minden szeretetével, piros szívvel, virágokkal, virágillattal, a meglepetés ajándékokkal és sok szeretettel vártuk az édesanyákat egy kis meghitt ünneplésre. Anyák napja alkalmából több napon keresztül vártuk őket, hogy gyermekeik elmondhassák nekik a kis versüket, és átadhassák a nekik szánt ajándékokat, ölelésükkel együtt.

Idén is beszélgettünk a madarakról, fákról, azok fontosságáról, ami minden évben a naptárban is hangsúlyos szerepet kap. Sétáink alkalmával megfigyeltük a környező utcákon lévő, árnyékot adó növényzetet, miért jó, hogy odaültették azokat, miért vigyázzunk rájuk. A madarak szeretik az udvarunkat, a madárodúkba rendszeresen beköltöznek és nevelik ott fiókáikat.

Május 16-án került sor a ballagásra, a Türr István Központ Rendezvénytermében. 18 ballagó gyermek öltözött fel ünneplőruhába és búcsúzott el ünnepi műsor keretén belül a szépen feldíszített teremben. Kívánunk a gyermekeknek sikeres iskolakezdést, sok pirospontot és sok új barátot!

Május végi kirándulásunk egy meleg és tartalmas napot foglalt magába. A debreceni kirándulásra a szülők is velünk jöhettek és sokan örömmel csatlakoztak hozzánk. Az állatkertben kezdtük a napot egy kis vonatozás és villamosozás után. Sok különleges állatot láttunk közelről, nagyon sok élménnyel lettünk gazdagabbak. Délután átsétáltunk egy nagyon igényesen kialakított játszótérre, a Sziget- kék Tematikus játszóparkba. Ott tényleg volt minden, ami szem-szájnak ingere. Az árnyékos helyen lévő játékeszközök sokasága tárult elénk. Volt időnk  kipróbálni azt a rengeteg játékot ami ott várt minket. A végére mindenki kellemesen elfáradt és sok mesélnivalóval tért haza.

Gyermeknapi programunkat június első napjaiban tartottuk. Egy igazi bűvész látogatott el óvodánkba és ejtette ámulatba a gyermekeket. Egy kisgyermek nagypapája behozta a vadászkutyáit, egy vizslát és egy labradort. A gyermekek sétáltatták és játszottak vele. A nap sok további meglepetést tartogatott nekünk, volt lufihajtogatás, csillámtetkó készítés, ugrálóvár, buborékfújás és palacsintaevés.

A szokásos, évenként megrendezésre kerülő Ovi-Olimpia következett a naptárban, a nagycsoportos gyermekeket érintette ez a mozgásos  program. Sokat gyakoroltak, hogy fürgék legyenek a versenyen, megtanulták a csatakiáltást és felvették az egyenpólót. A gyermekek nagyon élvezték a versenyt, és örömmel érkeztek vissza az óvodába.  

Az óvoda utolsó napjaiban is megragadtuk a kínálkozó alkalmat, hogy jól érezzük magunkat. Lovaskocsikáztunk Szűcs Gábornak köszönhetően, aki felajánlotta, hogy elvisz minket a szép lovaival, Vidámmal és Cudarral kocsikázni. A  fagyizóba történő látogatás és a Süsü játszótér sem maradt ki programjainkból, mindenki nagy örömére.  

Béla Király Úti Óvoda közössége

GALÉRIA