Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Május a Béla Király Úti Óvodában

Énekkar a javából!
Rigó rikkant az ágról.
Fölvidul a föld, az ég.
Felesel egy Nyitnikék.

Gyönyörű zöld, virágoktól illatos, igaz, hogy kissé hűvös, de madárcsicsergős, és színes volt a május első pár napja, amikor az édesanyákat vártuk. Szépen díszbe öltöztettük az óvodát, díszbe öltöztek a kicsi szívek, és szép szavakkal köszöntötték anyukájukat a gyermekek.

Minden évben május 10-én tartják a Madarak és fák napját, így ez alkalomból, mi is rajzoltunk és színeztünk, beszélgettünk és felfedeztünk. Megfigyeltük, hogy a mi környékünkön milyen fák vannak, milyen a levelük, mekkorára nőttek, milyen vastag a törzsük… nagyon sok minden érdekes tudnivalókat beszéltünk meg. És persze akkor még ott voltak a madarak! A feketerigó, harkály, gólya, fecske, verebek… amelyekről szintén sok hasznos információt  hallottunk.

Virágok is érkeztek óvodánkba, mint, minden évben ez idő tájt.  Udvarunkon a virágos ládákba ültették a gyermekek a kis virágokat, amelyet otthonról hoztak, hogy szebbé tegyék környezetünket.

Majd teltek a napok, esőfelhők jöttek és mentek, mi pedig felkérést kaptunk a Kossuth Iskolától, hogy a Vigadóban adjuk elő a VIII. Országos Baptista Színjátszó Találkozó keretein belül az Ovi Gálán is előadott Tavaszi zsongás című zenés-táncos műsorunkat. A gyermekek örültek, mert a kis műsorunkban igazán kis fülbemászó dallamok vannak, amit öröm hallgatni.

Május 18-án került sor a ballagásra, melynek helyszíne a Türr István Közösségi Központ volt. A gyermekek az ünnephez méltó műsorral búcsúztak.

Minden hétre jutott valami program. A ballagást követő héten, egy szép napon tartottuk meg a gyermeknapunkat. Először egy Buborékfújó show-n vettünk részt, ahol óriás buborékokat fújtak. Nem csak a gyermekek, de a felnőttek is bele tudtak bújni a buborékba, olyan nagy volt. Ellátogatott hozzánk egy lufihajtogatós bohóc, akitől kaptak a gyermekek katicát, virágot, kardot, teknőst. Az arcfestő hölgy pedig szebbnél szebb rajzokat festett a gyermekek arcára. Nem sokkal később pedig begurult az udvarra a fagyis kocsi, és fagyitól kis maszatos arcocskák néztek vissza ránk.

A Béla Király Úti Óvoda közössége

GALÉRIA