Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Február a Béla Király Úti Óvodában

Jön a tavasz, megy a tél,
Barna medve üldögél:
Kibújás vagy bebújás?
Ez a gondom óriás!

Február hónapunk rövid volt, de tartalmas események követték egymást.

Az első napokban, napra pontosan február 2-án – mint egyébként minden évben- vártuk, hogy mi lesz a medve jóslata az időjárással kapcsolatban.  Addig is tanulgattunk mondókákat, verseket, énekeltünk mackós dalokat, ahogy ezt tettük már január végén is.

A következő héten ellátogatott hozzánk az Ákom-Bákom bábcsoport, és előadták a Világgá ment Csacsi és Bari című műsorukat. A gyermekeknek és a felnőtteknek is nagyon tetszett az előadás. Másnap mi is felkerekedtünk, no persze nem mentünk világgá, hanem elsétáltunk egészen a kutyamenhelyig, ahol egy óvodásunk anyukája felajánlotta, hogy megnézhetjük az ott lévő kutyákat. Megnéztük milyen sok kutya van ott, hogyan élnek, miként gondozzák őket. Apró „jutifalat”-ot kaptak a kutyusok, és 1-2 igazán szelíd kutyust meg is lehetett simogatni. A friss levegő, a séta, a szaladgálás és az élmény a kutyusokkal kellemesen lefárasztotta a gyermekeket. Köszönjük a kedves szülőnek a lehetőséget, hogy ellátogathattunk a menhelyre.

A hónap közepén  tartottuk a farsangi ünnepségünket, ahová a szülőket is szeretettel vártuk. A gyermekek mellett ők is beöltözhettek erre az alkalomra. A kis műsorral egybekötött délelőttön a játéké volt a főszerep, a szülők aktívan bekapcsolódtak ezekbe a játékokba. Ezt követően volt közös tánc, csemegézés. Persze nem csak 1-2 napig farsangoltunk,  hanem a hét többi napjain is folytatódott a mókázás. Farsangon vigadtunk és hangosan énekeltünk, de hogy tényleg elűzzük a telet, fogtuk a csinos  kisze bábunkat, és farsangot követően nem sokkal elégettük azt. Ezt a néphagyományt minden évben megtartjuk.

 

Béla Király Úti Óvoda közössége

GALÉRIA