Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

December a Béla Király Úti Óvodában

„A Mikulás gyorsan eljő
feje felett nagy hófelhő.
Rénszarvasok húzzák szánját,
hó csipkézi a bundáját…”

Az év utolsó hónapjában, az adventi időszakban is sok minden történt körülöttünk. Vártuk a havat, hogy tudjunk hógolyózni, hóembert építeni, szánkózni, vártuk a Mikulást, az adventi naptár bontogatását… Sajnos az első kívánságunk még nem teljesült, de a Mikulást és csintalan Krampuszát vendégül láthattuk óvodánkban. Előtte azért írtak levelet a Mikulásnak a gyermekek, amit a csoport postaládájába be is dobtak. Érkezésükkor már szép díszben állt a folyosó és mindegyik csoportszoba. Minden csillogó szemű gyermek kapott csomagot, mert megérdemelték! Viszonzásul Mikulás és Krampusz meghallgatta a verseket, dalokat, melyekkel a gyermekek izgatottan készültek. Kedves Mikulásunk lovaskocsiján érkezett, hiszen nem hullott hó. Amíg a nálunk időzött, a gyermekek felülhettek a kocsira és mehettek az ovi körül.

A Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében került sor a Mikulás Kupára, amelyen a nagycsoportos óvodásaink vehettek részt. Szüleik is elmehettek szurkolni és nézhették gyermekeiket, ahogy versenyeznek a többi óvoda csoportjaival.

Ezt követően a karácsonyi készülődés volt a feladatunk, ahová a szülőket is szeretettel vártuk. Készült minden csoport egy kis műsorral, majd a közös barkácsolás a szülőkkel tette még emlékezetesebbé ezt a napot. Sajnos az erősen lecsökkent gyermeklétszám miatt, - ami a sok betegségből adódott- egy csoport egyáltalán nem tudta megtartani a karácsonyi ünnepséget.

Mint minden évben, így idén is sor került a cipősdoboz-ajándék átadásra, amit a gyermekek a Fenntartó jóvoltából kaptak. A nagycsoportosok a Rendezvénytéren vehették át ajándékaikat, ünnepi műsor keretén belül. A középső -és kiscsoportos gyermekek az óvodában kapták meg a szépen becsomagolt dobozaikat.

 

Demeter Jánosné képviselőasszony mindig gondol óvodásainkra. Karácsony lévén megajándékozta a csoportokat egy-egy játékkal, amit ezúton is köszönünk neki.

Elbúcsúztunk a 2023-as évtől, és izgatottan várjuk a következőt! Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánunk, egészségben, boldogságban!

A Béla Király Úti Óvoda dolgozói

GALÉRIA