Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda szeptember-októberi beszámolója

A 2018/2019-es nevelési évet a Napraforgó csoportban 21 (4 új), a Margaréta csoportban 24 (8 új) gyerek kezdte el. A beszokatásról sok kedves élményünk van. Nem könnyű, mégis szép időszak ez.

Eseménytervünket az ezévi kimeneti mérésből adódó feladatunk figyelembevételével terveztük: „A külső világ tevékeny megismerése, azon belül is a környezettel kapcsolatos témakörök. „

Programjaink az eddig eltelt rövid idő alatt is változatosak voltak:

A szüreti mulatságot helyfoglaló, diótörő, célbadobó és kötélhúzó verseny, mogyorókereső és seprűtáncoltatás színesítette.  A szőlőszemezésben, mustpréselésben is aktívan részt vettek a gyerekek.  

Idén először megünnepeltük a népmese napját, mely Benedek Elek születésnapján van.Fontosnak tartjuk, hogy meséljünk a gyerekeknek, mert az hozzájárul a társadalom és az anyanyelv megismeréséhez, a szókincs bővítéséhez, továbbá viselkedési mintákat állít eléjük, és fejleszti a képzelő erejüket. Népmese hetet tartottunk, (október 1-5-ig) naponta változó programokkal. A nagyobbakkal megnéztük a Vigadóban Balassa Júlia textilművész „Fény a fényben” című kiállítását, selyemfestéssel készült képeit. A mese fantáziához nagyon jó alapot nyújtottak ezek a meseszép alkotások. Csoportközi várépítő versenyt rendeztünk, ahol a nagyok építettek, a kicsik ezüst és arany tallérral szavazhattak, melyik tetszik nekik jobban. Az iskolába készülők Hápi és Hepp, a két kiskacsa meséjét dramatizálták és adták elő a kisebbeknek. Ezzel kapcsolódtunk az Állatok Világnapjához is, mely október 4-én van. Egy délelőtt a Süsü játszótéren játszottunk. „Varázsitalt” ittunk, mely csipkebogyóból készült tea volt igazából.  A téma lezárásaként meghívott interaktív zenés meseelőadást nézhettek a gyerekek itt az óvodánkban a szőlősgazdáról és az őt megtréfáló fiúról.

Az őszi programok közül nem maradhatott ki a piacra való séta sem természetesen. Bár az ott vásárolt gyümölcsöket hamar megették a gyerekek, de készült savanyúság is és az árvácskákban még sokáig gyönyörködhetnek.

A könyvtár által meghirdetett rajzversenyre a Margaréta csoport küldött 4 családrajzot.

Az októbert az Intézményi Nyugdíjas Találkozóval zártuk, melynek óvodánk volt az idén a helyszíne. A két kiskacsáról, Hápiról és Heppről szóló mesét adták elő az iskolába készülők a vendégeknek. Megvendégeléssel egybekötött jó hangulatú beszélgetés, a régi szép élmények felelevenítése követte a műsort. Jó volt látni újra az ismerős kedves arcokat.

GALÉRIA