Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda – szeptember

-Szeptember, ber, ber, ber, gyümölcsöt hoz, jó ember!-

Elkezdődött szeptember és a gyermekek örömmel jöttek óvodába. A régi barátok újra találkoztak és új barátságok is születtek. A kiscsoportosok megismerkedtek a felnőttekkel, az óvoda szokásaival, egymással, játékokkal a csoportban és az udvaron egyaránt. A beszokatás az előző évhez hasonlóan, a járványügyi helyzetnek megfelelően történt az udvaron. A jó idő is nekünk kedvezett, ezért a kicsik és szüleik több napon keresztül együtt lehettek az óvoda udvarán. A szülők figyelemmel kísérhették gyermekeik első ovis napjait. Kevés sírás, sok nevetés kísérte a napjainkat ebben a színes hónapban. A reggeli elválás egyre könnyebben sikerült, majd néhány nap után már egy könnycsepp sem volt.

Sok időt töltöttünk a friss levegőn és közben figyelemmel tudtuk kísérni a természet változását. Színesedtek és hullottak a falevelek, lassan elkezdtek potyogni a gesztenyék. Évszaknak megfelelően sok  őszi mondókát, éneket, verset tanultunk, ezáltal is gyarapítottuk a gyermekek szókincsét.

A hónap utolsó hete a népmesékről szólt. Megemlítettük Benedek Elek meseírónk születésnapját és ennek tiszteletére mindennap megismerkedtünk egy népmesével, amit a gyermekekkel közösen eldramatizáltunk. Kicsik és nagyok egyaránt örömmel szerepeltek és hallgatták a meséket.

GALÉRIA