Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda – október

A hónap elején tartottuk a már annyira várt őszi mulatságunkat, az Őszi szüretet. Sokat készültünk rá mindannyian. Mondókáztunk, énekeltünk, verseltünk, dekoráltunk, ötleteltünk.  Erre a programunkra a kedves szülőket is vártuk szeretettel és jöttek is szép számmal. Egy kedves Napraforgós apuka betyár  ruhába öltözve ostorral cserdített a gyermekek nagy örömére.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a szülőknek a gyümölcsfelajánlásukat, mert nagyon sok gyümölcs érkezett. Így többek között sor került a szokásos szőlőszüretelésre is. A gyermekek  zeneszóra szemezgették a szőlőt, majd nyomkodták ki a levét és ebéd után meg is kóstolhatták azt. A délelőtt folyamán többféle játék volt felkínálva- diótörés, célbadobás…- és a gyermekek szüleikkel együtt játszhattak az óvoda udvarán. Sor került egy közös tízóraira, amelyre a szülőket is meghívtuk. A tízórai zsíros kenyér volt lilahagymával, és volt finom gyümöcstál is feltéve az asztalra. A délelőttöt kötélhúzás zárta, ahol a két csoport között ment a versengés.

Az időjárás engedte, hogy élményszerző sétákat tegyünk a  színes természetbe. A gyermekek bogyókat is gyűjtöttek kis kosaraikba. Ellátogattunk a hónap közepén a Vadászházba, ahol kedves fogadtatásban volt részünk. Itt a gyermekek bővíthették ismereteiket az állatok témakörében.

A hónap végén a reformáció alkalmából elsétáltunk a református templomba. Ezen alkalomból Liszka Noémi lelkészasszony mesélt történeteket a gyermekeknek, körbevezetett minket és megmutatta a látnivalókat.

Októbertől megkezdődtek a csoportokban a fejlesztő foglalkozások, a játékos bibliaismeret, a hittan, illetve a tehetségműhely is.

GALÉRIA