Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda novemberi beszámolója

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy nagycsoportosainkkal képviselhettük a Baptista Szeretetszolgálat Kisújszállási Óvodáját a Baptista Művészeti Napokon a Vigadóban. A „Hápi és Hepp” című mesét adtuk elő. A gyerekeknek nagy izgalom és nagy élmény volt. Szüleiktől sok pozitív visszajelzést kaptunk.

Ha november, akkor előtérbe kerül az egészséges életmódra nevelés. Változatos tevékenységek formájában nyílt alkalmuk a gyakorlásra, ismeretbővítésre és rögzítésre.

Például:

  • Táplálkozás piramis készítése vágással, ragasztással szórólapokból – így egyúttal az újrahasznosításhoz is hozzájárultak óvodás szinten.
  • Gyümölcsök mosása, darabolása – kompót készítés.

Közben vidám játékok sora színesítette a hétköznapokat. Óvodánk udvara minden évszakban jól használható a füves és a betonos részek megfelelő aránya miatt. A napi szabadlevegőn való tartózkodás ezért nem okoz gondot. Ezzel is hozzájárulhatunk a gyerekek egészségének megőrzéséhez.

Ebben a hónapban vártuk a szülőket a nyílt napunkra, hogy betekintést nyerjenek gyermekeik óvodai tevékenységébe. Mindkét csoport komplex módon igyekezett minél többet megmutatni az óvodában folyó munkából.

GALÉRIA