Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda – március

Március a tavasz kezdete. Ilyenkor nagyon sok lehetőség kínálkozik az ébredező természet megfigyelésére, jeles napokkal kapcsolatos ismeretek bővítésére.

Ebben a hónapban foglalkoztunk a háziállatokkal is, amelynek keretén belül élményszerző sétát tettünk az óvodánk közelében. Megfigyeltük a háziállatokat, a tavasz első virágait. Sokat barkácsoltunk, mozgással egybekötött mondókákkal, versekkel mélyítettük el ismereteinket. Nőnap alkalmából a fiúk saját készítésű ajándékkal lepték mag a lányokat és az anyukájukat.

Március 11-én óvodánk ellátogatott az 1848-as emlékműhöz, ahol megemlékeztünk a szabadságharc hőseiről.

Gergely-járás alkalmából a Kossuth iskola tanulói ellátogattak óvodánkba és iskolába hívogatták a nagycsoportos gyerekeket egy aranyos kis műsor keretében.

Március 17-én a Kisúj Tv felvételt készített óvodánkról a leendő óvodások szülei részére, hogy betekintést nyerhessenek a mindennapokba.

A víz világnapja nagyon sok lehetőséget adott a téma feldolgozásához. Elsétáltunk a Bárány-kúthoz majd kartondobozból mi is készítettünk egyet az óvodában. A vizes terepasztal és a „ csónak”  lehetőséget adott a pecás játékokhoz, a mozgásos foglalkozásokon vizes akadálypálya ügyesítette a gyerekek egyensúlyérzékét, nagymozgását. A ábrázoló tevékenységek során készültek esőcseppek, akvárium, halak, tó stb..

A gyerekek nagyon élvezték a közös tevékenységeket, jó hangulatú, tartalmas időszakkal zárult ez a hónap.

GALÉRIA