Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda- Februári eseményei

Február első napjaiban nagy izgalommal vártuk, hogy hogyan teljesül be a népi időjóslás. Medve-hetet tartottunk, melynek keretében festettünk, barkácsoltunk, medve-barlangot készítettünk, mézet kóstoltunk, verseltünk, mondókáztunk… Február 2.-án megállapítottuk, hogy a medve meglátta az árnyékát, ezért azt a következtetést vontuk le, hogy bizony hosszú lesz a tél.

A medvés–hét után, nagy izgalommal készültünk télűző farsangi mulatságunkra. Ez alkalomból színes dekorációkkal díszítettük óvodánkat. Vidám zenékkel, táncokkal, mozgásos játékokkal hangolódtunk a farsangra. A gyermekek szebbnél-szebb jelmezekbe bújtak, és ügyesen elmondhatták verseiket. Sajnos a szülők még mindig nem jöhetnek be az óvodába, ezért számukra kis videó-felvétel készült. Ezúton is köszönjük az általuk felajánlott csemegét, szörpöt stb. A nap zárásaként jóízűen elfogyasztottuk a farsangi fánkot, és egyéb finomságokat.

Mátyás napján ismét megfigyelhettünk egy népi időjóslást. Mivel aznap reggel jeget találtunk, ezért „megtörtük”, hogy minél hamarabb jöjjön a jó idő. Szerencsénkre volt 1-2 melegebb nap ebben a hónapban, amit kihasználva felkerekedtünk és élményszerző séta alkalmával megfigyelhettük a tavasz első virágait.

GALÉRIA