Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda decemberi beszámolója

A december igazi ünnepváró, varázslatos hangulatban telt. Óvodásainkat felkészítettük a Mikulás érkezésére. Arra törekedtünk, hogy ne féljenek tőle. Rámutattunk, hogy a Mikulás minden gyereket szeret és csak azért ad virgácsot azoknak, akik sokat rosszalkodtak, hogy figyelmeztesse őket arra, hogy van mit kijavítaniuk.

Alig ment el a jó öreg Mikulás, máris készülődtünk a karácsonyváró barkács délutánunkra. Ez olyan alkalom, ahol együtt készíthet karácsonyfa és asztali díszeket az egész család itt az óvodában. Szívesen jönnek el ilyenkor a családtagok, anyukák, apukák, testvérek. Egy - egy nagymama és nagypapa is megtisztel minket a jelenlétével. Az ünnepi díszbe öltözött óvoda falai között, karácsonyi dallamokat hallgatva gyorsan repül az idő. A mintadaraboktól eltérő egyéni kreativitást érvényesítő szebbnél – szebb „alkotások” születtek.

Végül a gyerekek karácsonyi műsora és egy kis csemegézés következett. Úgy láttuk, hogy mindenki jól érezte magát nálunk.

Ebben az évben is gondolt óvodásainkra fenntartónk, a Baptista Szeretetszolgálat és most is megörvendeztette őket egy – egy cipősdoboznyi ajándékkal. Jó minőségű, szép dolgok voltak benne, ezért minden gyermek boldogan rakosgatta kifelé a tartalmát. A szülők kedves, gesztusként értékelték és köszönettel fogadták ezt a figyelmességet. Külön értékelték azt, hogy nem tettek különbséget gyermek és gyermek között, minden óvodásunk kapott „cipősdobozt”.

Területi képviselőnk, Jutka néni a csoportokat ajándékozta meg. választása mindig olyan játékokra esik, melyekkel egyszerre több gyermek is játszhat és többirányú fejlesztő hatásuk van.

GALÉRIA