Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda – december

Decemberben az adventi készülődéssel kezdetét vette az ünnepekre való ráhangolódás. Csinosítottuk óvodánkat kívül-belül, hogy valóban ünnepi díszben, ünnepi hangulatban várakozzunk. Sokat mondókáztunk, énekeltünk, barkácsoltunk, játszottunk. Az adventi naptárunkat mindennap kinyitotta valamelyik gyermek és az adventi koszorúnkon a gyertyát is meggyújtottuk. Amikor elékezett 6-a, izgatottan vártuk a jó öreg Mikulást, aki lovaskocsin érkezett hozzánk. A gyermekek nagyra nyílt szemekkel figyelték minden mozdulatát, hallgatták történetét a szarvasairól, s végül ők maguk is kedvesen énekelték azokat a dalokat, amiket oly sokszor gyakoroltunk, hogy meglepjük vele Mikulást. A gyermekek nagyon örültek mikor csomagjukat megkapták. Minden gyermek jónak bizonyult, nem kapott senki sem virgácsot. Sőt, Jóság Oklevelet kapott mindkét csoport és végül kedves Mikulásunk megengedte, hogy felüljenek a gyermekek a kocsijára, ami külön öröm volt a mindenkinek.

Ünnepi hangulatunk a további napokban csak fokozódott, hiszen készültünk a karácsonyváró délelőttünkre, ahová egy gyermekhez, egy szülő jöhetett. Ezt megelőzően sokat beszélgettünk a karácsonyról, hallgattunk karácsonyi dalokat, néztünk mesét, és persze készültünk egy kis ünnepi műsorral: énekkel, verssel, mondókával is. A Karácsonyváró délelőttünkön részt vett szülők gyermekeikkel közösen kézműveskedhettek, karácsonyi ajándékokat készíthettek, majd közösen fogyasztották el a finomságokat az ünnepi asztalról, amit ezúton is köszönünk a szülőknek!

Demeter Jánosné Jutka néni önkormányzati képviselő karácsonyi ajándékkal lepte meg az óvoda három csoportját, amit ezúton is köszönünk.

Simon Krisztina a Játékos Bibliaismeret vezetője a hozzájáró gyermekek kis csoportjával karácsony alkalmából ünnepi műsort állított össze a kisújszállási szociális otthon lakói számára. Az idősek meghatódva és örömmel fogadták a gyerekeket majd megfogalmazták azt a kívánságukat, hogy más alkalommal is szívesen fogadják őket.

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítványa idén is megajándékozta ovisainkat a Cipősdoboz akció keretein belül. A nagycsoportos gyermekek karácsonyi ünnepségen vehették át ajándékukat, míg a középsősök és kiscsoportosok az óvodában 11 család részesült élelmiszeradományban, amit örömmel fogadtak a szülők. Köszönjük fenntartónknak!

GALÉRIA