Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda 2020/2021 szeptember

Ez a szeptember másként indult, mint a többi. Szokatlan, hogy csak az ajtóig jöhetnek a szülők, hogy nem volt családlátogatás és nem engedhettük a vírus miatt az anyás beszoktatást. A zárt szülői facebook csoportba ezért minden nap teszünk fel fényképeket. Így láthatják a szülők, hogy szépen játszik, rajzol, gyurmázik, eszik a gyermekük és nem kell aggódni, hogy jól   

érzi-e magát az óvodában. Köszönetet kaptunk érte az anyukáktól, ami nagyon jólesett.

Első őszi programunk a szüret lett volna, de két dolgozó hiányzása és a Napraforgó csoport betegség miatti nagymértékű létszámcsökkenése miatt októberre halasztottuk.

Az ősszel kapcsolatos ilyenkor szokásos tevékenységeink azonban nem maradtak el.

A gyerekek alig várták, hogy az óvoda udvarán lehessen gesztenyét gyűjteni. Készítettünk belőle különféle figurákat és „gesztenye üstököst” is, ami szépen repült a levegőben.

A diót is felszedtük a fa alól, amit azután többféleképpen felhasználtunk. Összeütögettük az „Erre csörög a dió” kezdetű dalra, gurítottuk egymásnak, majd megtörtük és megettük.

A másodiknak tervezett „Mese hét” mindkét csoportban megvalósult:

  • bábozás – Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
  • korona, zászló készítés
  • mesepalást díszítés dugó és ököl nyomdázással
  • meseírás - a gyerekek mondták, hogy mi szerepeljen benne, és az mit csináljon
  • várépítés
  • királylány mentés…stb.

Reméljük, hogy a beteg gyerekek mihamarabb meggyógyulnak, és nemsokára vidám szüreti mulatságtól lesz hangos óvodánk udvara.

GALÉRIA