Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda 2020/2021 október

Októberben is igyekeztünk különféle ötletekkel színesíteni a gyerekek óvodában töltött napjait:

 

  • Egy napsütéses szép délelőtt elsétáltunk a közeli erdősávhoz makkot, csipkebogyót gyűjteni. Később számoltunk, nyakláncot fűztünk ezeknek a „kincseknek” a felhasználásával.
  • Voltunk a piacon is és az ott vásárolt zöldségekből savanyúság készült. Válogattunk, kóstoltunk különböző zöldségeket, gyümölcsöket, sütöttünk tököt, pirítottunk tökmagot.
  • Az élet úgy hozta, hogy még gyertyafényes tízórait is tartottunk, mert egy héten kétszer is áramszünet volt, és így tettük hangulatosabbá a sötét csoportszobát. Mindig figyelünk rá, hogy az éppen kínálkozó lehetőségeket kihasználjuk tapasztalatszerzésre, tevékenység közbeni tanulásra.
  • Minden nap van az aktuális heti témához kapcsolódó játékos mozgás, szabályjáték, vagy dalosjáték.
  • Az őszi szünetben óvodai ellátást kérő gyerekek sem maradtak élmények nélkül. Készítettünk tök emberkét, térbeli őszi fát, falevélből rózsát ..stb. A gyerekek kérésére sokat báboztunk.

 

A vírus miatt a hétköznapok kiemelt fontosságú részévé vált az egészségvédelem. A higiéniai szabályok betartását szemléletes ábrák (kézmosásról a mosdóban) segítik és kézmosó mondókát is tanultunk.

GALÉRIA