Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda 2020/2021 március

A vírushelyzet miatt márciusban csak egy hétig volt nyitva az óvodánk. Meglepő módon mégis több tevékenység belefért ebbe az egy hétbe:

  • „Kincseket kerestünk” óvodánk hátsó udvarán – ibolya, százszorszép, hóvirág.
  • Horgásztunk a medencében – aranyszínű kávésüveg kupak volt az „aranyhalunk”.
  • Sétáink során felfedeztük tágabb környezetünk tavaszi szépségeit pl.:

v  a kertekben nyíló virágokat – krókusz, nárcisz, jácint

v  a közeli erdősávban „bogárhotelt” és sün telelő helyet találtunk

v  közelről megnézhettünk egy őszapót, ami egy cinkefajta

  • Az egyik apuka madárodúkat helyezett fel két fára az udvarunkon. Nagyon fontosnak tartjuk az állatok és a növények védelmét és kíváncsian várjuk, hogy milyen madarak fognak beleköltözni. Eddig tengelicek és vadgalambok fészkeltek a fáinkon és néha „meglátogatott” minket 1 – 2 széncinke és kerti rozsdafarkú.
  • Csoportszobáinkat tavaszi díszbe „öltöztettük”, ezzel is elősegítve, hogy a gyerekekben könnyebben tudatosodjon az évszakváltás.
  • Magokat vetettünk, karalábét hajtattunk, fűsünit készítettünk. Ezek fejlődését már csak képeken tudták megmutatni az óvónénik a gyerekeknek, mert mire kihajtottak, addigra bezártunk. A fűfejű emberkét viszont hazavitték és otthon gondoskodtak róla.
  • Nőnapi ajándékot készítettünk.

A sétáink során tapasztaltak megjelentek a gyerekek játékában is. A szőnyegen történő építés során a téralakításban, és abban, hogy különböző konstrukciós és építő játékokból raktak ki, építettek össze virágokat virágoskerteket kialakítva ezzel

A zárás óta az óvodai facebook csoporton keresztül tartjuk a szülőkkel a kapcsolatot. Ide napi szinten tölt fel mindkét csoport óvónője az évszakhoz, az aktualitáshoz kapcsolódó tartalmakat. Így ünnepeltük március 15 –öt, a Víz Világnapját, és így készültünk a húsvétra is. A szülőktől több képet is kaptunk az ezekhez kapcsolódó otthoni tevékenységek eredményéről.

GALÉRIA