Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda 2020/2021 május

Ebben a hónapban először a Madarak és Fák Napját ünnepeltük meg:

  • különböző játékos feladatokkal (pl.: LOGICO, mozgásos játékok…)
  • rajzolással, festéssel, hajtogatással
  • madár és növény megfigyeléssel (nagyító alatt is „megvizsgáltuk” a leveleket) Az is előfordult párszor, hogy a gólya „személyesen látogatott el” óvodánk udvarára, vagy éppen a kerítéstől nem messze sétálgatott, így könnyebb volt a madármegfigyelés.
  • Erdő Ernő bácsi meséivel
  • virágültetéssel - A gyerekek szívesen végezték a „munkát” – gyomlálás, föld töltögetés, ültetés, locsolás.. A szülőknek hála, sok szép virágot telepíthettünk az óvoda udvarán lévő virágládákba.

 

A várva - várt ballagást, sajnos ebben az évben is a vírushelyzet szabályozta körülmények között tudtuk megtartani (1 gyerekhez csak 1 szülő jöhetett + maszk, lábzsák, lázmérés, kézfertőtlenítés). Ezt a helyzetet a szépen feldíszített környezettel (tornaszoba) igyekeztünk feledtetni.

Ballagóink mind a nyolcan (4 Margaréta csoportos + 4 Napraforgó csoportos) szépen, hangosan mondták a verseket, énekelték a dalokat. Igyekeztek megmutatni, hogy már „megértek” az iskolára. Tarisznyájukban nem csak ajándékokat, hanem jelképesen sok – sok dicséretet is magukkal vihettek.

„Vártunk rátok, megszerettünk, de most már útra engedünk. Ez az élet rendje.”

GALÉRIA