Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda 2020/2021 december

A december hónapot a Napraforgó csoport nélkül kezdtük, mert még tartott a vírus miatt elrendelt 10 napos karanténjuk.

Mivel ebben az évben nem jöhetett be a Mikulás a csoportba, a mikulásváró  héten minden nap valami meglepetést hagyott itt a gyerekek számára (egy szem cukrot a cipőjükben, egy tábla csokit a mikulásszánkóban, egy zacskó cukrot az ablakpárkányon…stb.). A várvavárt napon pedig minden gyereket egy mikuláscsomag várt a jelénél az öltözőben.

Idén a szülőkkel közös karácsonyváró délutáni barkácsolás is elmaradt a vírus miatt. Az ünnepre való ráhangolódást versekkel, dalokkal, mesékkel, különböző barkács és rajzos tevékenységekkel segítettük a gyerekek számára. Minden nap szólt az ünnephez kapcsolódó zene és még a nagytorna tevékenységeibe is beépítettük az ünnepi elemeket pl.: krampuszos szánkózás; karácsonyfadíszítés bordásfalra mászással; polifómból kirakott fenyőfa díszítése babzsákokkal, labdákkal; krampuszfogó; mikulászsákpakoló versenyjáték…stb.

Minden nap vittek haza a gyerekek valamit, amit az ünnepre festettek, rajzoltak, hajtogattak…stb.:

  • szalvétából hajtogatott fenyőfa
  • fenyőfaforma díszítése színritmus ragasztással
  • papírból készített térbeli fenyőfa
  • tortapapírból készített angyalka
  • kávésüvegből készített lámpás…stb.

A naponta, mindkét csoportban készített fényképek mellett, a Napraforgó csoport egy kis videóval, míg a Margaréta csoport egyéni karácsonyi fényképpel kedveskedett a szülőknek az ünnep alkalmából.

Most is, mint minden évben, megajándékozta a csoportokat területi képviselőnk, Jutka néni.

GALÉRIA