Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda 2019/2020 november

Ebben a hónapban az egészséges életmóddal kapcsolatos ismeretek feldolgozása volt a célunk. Játékos formában több irányból megközelítve tettük változatossá, érdekessé a gyerekeknek ezt a témát. A Márton napos, libás hetünkkel is összekapcsoltuk:

  • „Mi az a lúdtalp?” (kép lúdtalpas lábról, talpnyomat)
  • A csoportszobában kialakított „mezítlábas tanösvényen” sétálhattak.

Az egészséges ételek kóstolással egybekötött megismerése nagyobb hangsúlyt kapott pl.: sütöttünk tököt, készítettünk gyümölcssalátát és csipkebogyóteát (mézzel, citrommal)..stb.

Érdekes volt megfigyelni, hogy aki máskor nem kéri a teát, az is jóízűen megitta az általunk készítettet, sőt többször is kért belőle.

Nyílt délelőttön betekintést nyerhettek a szülők gyermekük óvodai tevékenységébe komplex formában. Ezen belül egyik csoportunkban a testnevelés foglalkozás, másik csoportunkban inkább a matematika kapott nagyobb hangsúlyt. Csoportonként 40% volt az érdeklődők aránya. Volt, aki azt mondta, hogy otthon is ki fogja próbálni a kisfiával a kavicsból való képkirakást. De akadt, aki itt nyert ötletet ahhoz, hogy milyen játékkal lepje meg gyermekét Mikulásra, Karácsonyra.

Hálaadás alkalmából hálát adtunk az új ablakokért, műanyagpadlóért, azért, hogy az évfordulós ünnepségen ültetett kis fánk valószínűleg megmarad…stb.

GALÉRIA