Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda 2019/2020 február

„Ma maskarába megyünk a bálba,

mindenki várja, hogy járja a lába.

Nem kell messze menni fánkot lehet enni,

búcsúzni a téltől jó.”

Ebben a hónapban a farsangi készülődésé volt a főszerep. A gyerekek már alig várták, hogy jelmezbe öltözhessenek. Szorgalmasan tanulták a verseket, táncokat, dalokat. Közben jókat nevettek a vicces részeken pl.: „Porcukorból lesz szakáll,”.  Amikor megszólalt a zene, mindegyikük lába egyből táncra állt. Az óvoda „ünneplőbe öltöztetéséhez” a saját munkájukkal is hozzájárultak: festettek, rajzoltak, színeztek, ragasztottak. A szülők és óvodánk dolgozói felajánlásaikkal is segítették a farsang lebonyolítását:

  • sütemény
  • fánkhoz való alapanyag
  • zsákbamacska
  • tombolatárgy

Területi képviselőnk, Jutka néni ebben az évben is pénzadománnyal gyarapította a farsangi bevételt. Terveink szerint autóbuszos kirándulásra fordítjuk majd a rendelkezésünkre álló összeget.

A vadászházba is ellátogattunk, ahol a gyerekek minden kérdésükre választ kaptak és új ismeretekkel gyarapodhattak. Köszönet érte az ott dolgozóknak, akik türelmesen, kedvesen meséltek a gyerekeknek (a trófeákról, a szőrmékről, a vadászfegyverekről, a vadászkutya és a vadász munkájáról….). Nagy élmény volt ez óvodásainknak. Örömmel beszéltek róla azoknak a csoporttársaiknak, akik betegség miatt hiányoztak és kimaradtak ebből az érdekes programból.

GALÉRIA