Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda 2019 január

Januári programjainkban a hóé volt a főszerep. Óvodánk udvarán hóembert készítettek a gyerekek és sokat szánkóztak, hógolyóztak, hó angyalt csináltak. Hogy változatos terepviszonyok közt is megtehessék mindezt, egyszer még a közeli ”tóhoz” is kirándultunk. Többször voltunk sétálni, a környékünkön bekövetkezett változásokat megfigyelni.

Kísérleteztünk hóval, jéggel. Nagyító alatt is megvizsgáltuk mindezt. Természetesen a madarak etetéséről sem feledkeztünk meg. A közelebbi madáretetőt az ablakból, a távolabbit a teraszajtón át távcsővel figyelhették meg a gyerekek.

Meseelőadásban is gyönyörködhettek, melyben interaktív formában a gyerekek is szereplők lehettek. Sok kacagás, boldog kis arcok mutatták, hogy érdemes volt ismét elhívni azt az előadót, aki már ősszel is járt óvodánkban.

Félévi szülői értekezletünkön tájékoztattuk a szülőket, hogy mik az iskolaérettség kritériumai és ők hogyan segíthetik gyermeküket. A Kossuth iskola nyújtotta lehetőségeket vendégünk, az iskola igazgatóhelyettese ismertette.

A farsangi előkészületeket, az elmúlt és az elkövetkezendő félév eseményeit is megbeszéltük a szülőkkel.

GALÉRIA