Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda 2018/2019 május

Május 3-án az egyik legszebb ünnepen, anyák napján a gyerekek négyszemközt mondták el édesanyjuknak a kis versüket és adták át az ajándékot. Megható, szép pillanatoknak lehettünk részesei.

Május 10-én a Baptista iskolák Színjátszó Találkozóján a Kossuth iskola meghívott vendégeként táncolták el OVI GÁLÁS tengerésztáncukat nagycsoportosaink a Vigadóban.

Május 17-én volt óvodánkban a ballagás, ahol az iskolába készülők szép műsorral búcsúztak az óvodától:

  • verseltek („ Iskolás lesz majd belőlem, sokat tanulhatsz majd tőlem!”)
  • énekeltek (Cincom láncom cérna, ki jön ballagásra..)
  • körjátékot játszottak (Elvesztettem zsebkendőmet..)
  • zenére táncoltak (Maradj mindig ugyanilyen..)

„Az óvodán végig megyek én, a kezembe kendőt veszek én, a kendővel vígan intek én, elbúcsúzom nyár végén.”

A tarisznyán és a virágon kívül területi képviselőnktől, Jutka nénitől is kaptak ajándékot a ballagók, mint minden évben. Néhány kedves szóval ő is elbúcsúzott tőlük.

Május 21-én elsétáltunk a vasútállomásra, így bővítettük a gyerekek közlekedés témakörében szerzett ismereteit. Május 23-án pedig az autóbuszos közlekedést is gyakoroltuk, mivel Kenderesre kirándultunk. Megnéztük a Horthy kastélyt, ismerkedtünk a háziállatokkal (ló, tehén, disznó, tyúk, birka), lovagoltunk, traktorfülkében „utaztunk”… A gyerekek nagyon jól érezték magukat, élmények sokaságával gazdagodtak, még ló patkolást is láttunk.

Május 30-án a Vigadóban Kalap Jakab: Noé bárkája című zenés műsorát néztük meg az intézmény többi óvodájával együtt. Közel áll a gyerekekhez az ilyen zenés műsor, hamar átveszik a ritmust, a zene keltette hangulatot. Önfeledt kacagásuk jelezte, hogy nagyon tetszik nekik az előadás.

Május 31-én a Süsü játszótérre mentünk játszani, ahol kedvükre választhattak a különböző játéklehetőségek közül. Jó volt látni a mosolygós arcukat.

GALÉRIA