Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda – Január

Beköszöntött az új esztendő. Nagy izgalommal és reményekkel telve várjuk az új évet, bízva abban, hogy idén már több programot tudunk megvalósítani, mint az elmúlt 2-3 évben.

Ebben a hónapban nagy hangsúlyt fektettünk az évszakokra, napszakokra, idő múlásának játékos megismerésére. Közösen készítettünk a gyerekekkel éves naptárat, amelyen mindennapi jelöléssel érzékeltettjük az idő múlását. Festettünk négylevelű lóherét, készítettünk újévi malacot, hogy egész évben szerencse kísérjen bennünket.

A hónap közepén a gyerekek nagy örömére megérkezett a hó, amit sokáig tudtak élvezni. Hóembert építettünk a Kossuth iskola felhívására, amelynek nagy sikere volt. A téli sportokon belül megismerkedtünk a jéghokival is, amihez a jégkorongot víz fagyasztásával készítettük el. A gyerekek nagyon élvezték ezt a játékot.

Az itthon telelő madarakról való gondoskodással igyekszünk kialakítani a gyerekekben a madárvédelem fogalmát és fontosságát. Ennek érdekében gyűjtőmunkát végeztünk, madárcsemegét készítettünk, megtöltöttük az óvoda udvarán lévő madáretetőinket.

Az erdei állatok védelméről is beszélgettünk. Eldramatizáltuk a „ Visszajött a répa” című mesét, valamint szemléltető eszközökkel – agancsok, állatbunda- mélyítettük el a gyermekekben az ehhez kapcsolódó ismereteket.

GALÉRIA