Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Április a Béla Király Úti Óvodában

Elmúlt a tél: itt a tavasz,
minden bokor újra éled,
a földből a virágokat
előhúzzák a tündérek.

Az áprilist egy ünnepi ráhangolódással kezdtük, amikor is nyílt nap keretén belül, vendégül láttuk a kedves szülőket egy húsvéti barkácsolós délelőttre. Vidám, hangulatos délelőtt várt ránk, mert a szülők is aktívan részt vettek a tevékenységekben, játékokban. Közösen énekeltünk, körjátékoztunk, csemegéztünk, és a fiúk meglocsoltak minden nagy és kis leányzót a csoportban.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a jó időben a gólyák is megérkeztek. Sétáink alkalmával megnéztünk az óvoda közelében lévő jó néhány gólyafészket. Verseltünk, énekeltünk, építettünk gólyafészket, rajzoltunk gólyát.

A hónap közepén nagyszabású hulladékgyűjtést szerveztünk, melynek bevételét az óvodánkba járó gyermekekre fordítjuk. Ezúton is köszönjük a szülők, boltok felajánlását, közreműködését, valamint a nagy csoportos gyermekek lelkes segítségnyújtását a pakolásban. A Föld napjához, mint témakörhöz szervesen kapcsolódik a szelektív hulladékgyűjtés. Ezzel is próbáltuk elmélyíteni a gyermekekben a környezettudatosságot, környezetünk, az élőlények, növények, állatok védelmét, a víz fontosságát, takarékosságát. Ennek jegyében készült óriásföldgömb, nyakba akaszthatós földgömb medál, készült, tenyérlenyomatos virág, állatkert papírtéglából…

Április 20-án került megrendezésre a városi versmondó verseny óvodások számára. Négy ügyes és bátor gyermek képviselte óvodánkat, büszkék vagyunk rájuk!

Április utolsó napjaiban, már hangolódtunk az Anyák napjára.

A Béla Király Úti Óvoda közössége

GALÉRIA