Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

A Béla Király Úti Óvoda beszámolója 2022. november

November,-ber,-ber,-ber, morcos,borús vén ember.
November,-ber,-ber,-ber, közeleg a hóember.

Óvodánkban a november hónap az egészség jegyében zajlott. Ennek keretében sokat beszélgettünk az egészséges táplálkozásról (helyes, helytelen étkezés, csoki és gyümölcskóstolás…) a mozgás fontosságáról (szabadban és teremben egyaránt), betegség megelőzésről (helyes kézmosás, orrtörlés…) megfelelő öltözködésről (mi az időjárásnak megfelelő, réteges öltözködés pontosan…) testünk felépítéséről az érzékszervekről. Elkészítettük a Dorka nevű táplálékpiramisunkat is. és ezt a sok hasznos tudnivalót mondókával, mozgásos játékkal, énekkel, verssel mélyítettük el a gyermekekben.

A már hagyománnyá vált Márton-napi mulatságunkat a Margaréta és a Napraforgó csoport a szokásos közös körjátékával kezdte. Zenés, vidám hangulat kerekedett az óvodában, táncra perdült mindenki aki ott volt. Végül a délelőttöt sok „libás” finomság elfogyasztásával zártuk le (libazsíros kenyér hagymával, liba formájú sütemények).

Hálaadás alkalmából az óvodánk falain belül hálát adtunk minden olyan dologért, ami számunkra kedves, örömöt okoz, jó érzéssel tölt el, vagy mosolyt csal a másik arcára.

 

Béla Király Úti Óvoda óvónénijei

GALÉRIA