Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Január a Sásastó Úti Óvodában

„Január, január
mindig hócsizmában jár;
jégbajusza, jégkabátja,
zúzmara a jóbarátja.”

Az év első hónapja nem indult zökkenőmentesen óvodásaink számára. A szünet utolsó hétvégéjén kaptuk a hírt, hogy elromlott a fűtésünk, így nem tudtunk a „helyünkön” kezdeni. A Béla király Úti Óvodában kaptuk meg az Almavirág csoport szobáját. Ezúton szeretnénk megköszönni a szülők rugalmas hozzáállását, és a Béla király Úti Óvoda dolgozóinak, szüleinek a vendégszeretetét, segítségét, valamint a Fenntartónknak, hogy lehetővé tette, hogy óvodánk egy új kazánnal gazdagodhatott! Hálásak vagyunk!

A fűtésrendszer javítása után minden visszatért a rendes kerékvágásba, és a kispajtások újra együtt játszhattak. Megbeszélték, kinek mit hozott a Jézuska, és nagyon örültek a viszontlátásnak. Az igazi tél is megmutatta magát pár nap erejéig, és a gyerekek nagy örömmel „havaztak” az óvoda udvarán. Ehhez kapcsolódóan a hazánkban telelő madarak védelme érdekében a legkisebbek madáretetőt készítettek, melyet együtt el is helyeztek az udvar különböző részein. A nagyobbak madárkalácsot készítettek magvak és étkezés zselatin felhasználásával.

Mindeközben folyamatosan zajlottak a fogadóórák, melyen a szülők négyszemközti beszélgetések során kaptak tájékoztatást gyermekük fejlődéséről.

Mindhárom csoportban lezajlottak a szülői értekezletek, igen nagy létszámmal. Köszönjük szépen!

Óvodánk szeretettel fogadta a dajka- és pedagógiai asszisztens tanfolyamon részt vevő tanulókat, akik náluk töltötték gyakorlatukat, név szerint: Kiss Rita, Farkas Brigitta, Süveges-Kőszegi Beáta, Nemes Hajnalka, Gyökeresné Szabó Erzsébet. Nagy szeretettel fordultak a gyermekek felé, és ez kölcsönös volt. Örömmel láttuk, mikor óvodásaink hívták őket játszani, vagy meglepték őket néhány gondosan elkészített rajzzal. Aktívan részt vettek az óvodánk életében, ezúton is köszönjük szépen a munkájukat!

Január 22-én mindhárom csoportban megemlékeztünk a magyar kultúra napjáról. A gyerekek megtekinthettek egy bábelőadást, majd meghallgattuk a Himnuszt is, természetesen állva, kellő tisztelettel.

„Jön a tavasz, megy a tél,
Barna medve üldögél:
– Kibújás vagy bebújás?
Ez a gondom óriás!”

Februárhoz közeledve a medve volt a főszereplő. Izgatottan vártuk, hogy meglátja-e az árnyékát, vagy sem. Egész héten mackós játékokat játszottunk, barlangokká váltak a csoportszobák, volt mackókiállítás, és a témához kapcsolódó kézműves foglalkozások. Mindeközben bővült, mélyült a tudásuk az adott témában.

A hónap végén már a farsangi mulatságra készültünk. Vannak, akik már biztosan tudják, milyen jelmezbe öltöznek, a bizonytalanabbaknak próbálunk ötletet adni, hogy majd a következő hónapban, a farsangi mulatság alkalmával közösen, karneváli hangulatban űzzük el a telet.

Sásastó Úti Óvoda dolgozói

 

GALÉRIA