Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Március a Béla Király Úti Óvodában

"Itt a tavasz, tudod-e?
Leheletét érzed-e?
Virágszájjal rád nevet
virágszagú kikelet.
Rádfüttyent a bokorból,
füttyös madár torokból.
Rügyes ággal meglegyint
S érzed, tavasz van megint."

Első héten a fiúk izgatottan készültek, mert a lányokat köszöntötték nőnap alkalmából. Verset tanultak, virágokat készítettek, amit aztán örömmel, ünnepélyesen adtak oda választottjuknak. 

Március közepén emlékeztünk meg az 1848-as eseményekről. A gyermekek festettek magyar zászlót, készült párta és csákó, volt lovaglás és hallottak mesét a katonákról. Verseltünk, mondókáztunk és énekeltünk.  Idén is elsétáltunk a városi emlékműhöz és tiszteletünket tettük egy csokor aranyvesszővel.

A három meleghozó embert, Sándort, Józsefet és Benedeket igen sokat emlegettük ebben a hónapban, hiszen a néphagyomány is úgy tartja, hogy ők hozzák a meleget. Sőt, a Sándor napon elvetett bab megjósolja a várható termést. Mi is csíráztattunk babot, vetettek a gyermekek fűmagot, és még tavaszi virágok is kerültek a virágosládákba.

Mindeközben a nagycsoportos gyermekek folyamatosan készültek az Ovi - Gálára, ami 20-án került megrendezésre a Vigadóban. A szorgalmas próbáknak köszönhetően, mire elérkezett a várva várt nap, addigra gyönyörű ruhákban, a dolgozók keze munkájának köszönhetően, szép díszlettel- aminek készítésében a gyermekek is részt vettek- állhattak ki a színpadra és adhatták elő színvonalas produkciójukat. A szülők itt láthatták gyermekeiket, és a többi óvoda kedves kis műsorát.

Már hagyomány ez idő tájt a Gergely-járás, amikor  az iskolások, egy kedves műsor keretén belül, iskolába hívják a nagycsoportos gyermekeket. A Kossuth iskolából jöttek a gyermekek és felkészítőik, a szereplők között sok volt óvodásunk tekintett ránk ismerősként, akiket jó volt újra látni.

A hónap utolsó napjaiban tartottuk a húsvéti barkácsolást csoportjainkban. Az érdeklődő szülők bejöhettek a csoportba, és részt vehettek a húsvéti ráhangolódásban.  A játékos énekek, dalok mellett közösen kézműveskedtek a délelőtt folyamán.


A Béla Király Úti Óvoda közössége

GALÉRIA