Béla Király Úti Óvoda Április 2018

Béla Király Úti Óvoda

2017/2018 április

A tavaszi szünetről visszatérve, ebben a hónapban első programunk a leendő óvodások fogadása volt az OVINYITOGATÓ délelőttön és délutánon. Öröm volt látni, milyen boldogok voltak a kistestvérek, hogy végre ők is bejöhetnek a csoportszobába hosszabb időre játszani. A szülők érdeklődőek voltak. Nem egy gyereket az édesapja és az édesanyja is elkísért, így a család együtt ismerkedett az óvodával.

Három gyerek vett részt a költészetnapi versmondó versenyen a zenei könyvtárban. Büszkék vagyunk rájuk, hiszen mindegyikük bátran és hibátlanul el tudta mondani a versét.

Közben gyönyörködtünk a természet megújulásában. Tevékenység közbeni tapasztalatszerzési lehetőségek által gyarapítottuk a gyerekek ismereteit (vetés, ültetés, séta közbeni megfigyelés…).

Voltunk a hüllőkiállításon is, ahol a gyerekek érdekesnek találták, hogy az általuk jól ismert pitypang virágát hány állat megeszi. Kedvencük a nyuszi simogatás volt. Ámulva figyelték a kígyókat.

A föld napját az idén is egynyári virágok ültetésével ünnepeltük meg, amit a gyerekek hoztak. Így óvodánk udvara még szebb, színesebb lett. Természetesen arról is beszélgettünk, hogy ők mit tehetnek a föld megóvásáért.

Béla Király Úti Óvoda Április 2018