Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

December a Pitypangban

Izgatott gyerekeket talált a december a Pitypangban. Már november vége óta Mikulásváró lázban égtek a gyerekek. Meg is érkezett a jó öreg Mikulás. Mivel nem volt hó, így lovaskocsin „siklott”, melyet a gyerekek ki is próbálhattak. Egy kedves apuka helyettesítette a Mikulás bácsit, míg ő dolgozott, addig a gyerekek kocsikázhattak az Ifjúság utcában. A Maci csoportban a legkisebbek most találkoztak először itt az oviban a Mikulással, hihetetlenül bátran, érdeklődéssel vettek részt a tartalmas délelőttön. Hatalmas puttonnyal érkezett kedves vendégünk, hiszen sok-sok csomag mellett még csoportonként egy nagy doboz LEGÓ is megbújt benne. A nagycsoportosoknak nem ért véget ezen a napon a Mikulásos programsorozat, hiszen a NABOK Kossuth Iskolai tagintézménye Mikulás kupára hívta az intézményünk nagycsoportosait. A mozgásos délután jó hangulatban telt, maradandó élményt nyújtva gyereknek, felnőttnek egyaránt.
 December első hetében sor került a kiscsoportosok szüleinek a gyermekek fejlődésével kapcsolatos”négyszemközti” tájékoztatására, ahol megosztottuk tapasztalatainkat egymással. Januárban folytatódik a szülők tájékoztatása a többi csoportban is.
 December hónapban meglátogatták nagycsoportosainkat a Kossuth iskolás gyerekek. Huber Kriszti néni osztálya fogadta örökbe a Gomba csoportos pajtikákat. Kellemes délelőttöt tölthettek együtt a gyerekek.
 Bár az időjárás nem igazán télies volt, december az advent időszaka és minden csoportunk karácsonyváró délutánokra hívta a szülőket december 12-13-14. napokon. A csoportonként megvalósuló ünnepi délutánon a legkisebbek többsége bátran mondókázott, énekelt a szülőknek, míg a középsős, és nagycsoportos gyerekek kis műsorral kedveskedtek a vendégeknek. A karácsonyváró délutánon mindhárom csoportban„terült-terülj asztalkám” is volt, melyet ezúton is köszönünk a szülőknek.
 A Pitypang Óvoda is részt vett a december 18-án zárult Baptista Szeretetszolgálat által meghirdetett cipősdoboz akcióban. Az adni és kapni örömét a gyerekek is megtapasztalták, hiszen szemük láttára gyűltek az adományok a kitett gyűjtő dobozokban és az utolsó decemberi napon óvodásaink is meglepetés csomagot vehettek át, mert ahogy a dobozgyűjtő felhívásban is írva volt: minden gyermeknek jár az öröm. Nagycsoportosaink, mint az ovi legnagyobbjai, december 19-én, a Baptista Intézmények hagyományosan megrendezett Adventi Ünnepségén vehették át cipősdoboz ajándékukat, a Rendezvénytéren.
 December 18-án és 19-én került megrendezésre a szülői közösség által szervezett Adventi vásár óvodánkban, melynek bevétele hozzájárul a farsangi programok gazdagításához. A kínálat igen színes volt: sokféle karácsonyi dísz, sütemények, üveges méz, …mind-mind szülői felajánlás. Szeretnénk köszönetet mondani a Pitypang Oviba járó gyermekek szüleinek a lelkes, támogatásukért, melyet szeptember óta tapasztalunk. A decemberi hónap utolsó hetében sajnos nagyon sok beteg gyermek volt az csoportjainkban így a téli szünet sok családban a gyógyulás időszaka volt. Az új esztendőre kívánunk egészséget, élményekben gazdag, sikeres új évet!

GALÉRIA