Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjban részesült Rab Judit intézményvezető

2021. augusztus 23., 20:09

Több évtizeden át, városunk óvodai nevelésében magas színvonalon végzett munkájának elismeréseként Kisújszállás Város Önkormányzata Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjat adományozott Rab Judit intézményvezetőnek, a Baptista Szeretetszolgálat Kisújszállási Óvodája vezetőjének. A díjat Kecze István polgármester adta át 2021. augusztus 20-án.

Rab Judit 1982-ben, Monoron kezdett óvónőként dolgozni, majd 1984-ben Kisújszállásra került, az Ifjúság úti (később Pitypang) Óvodába, ahol csaknem az egész pályáját töltötte. A főiskolát levelező tagozaton, Hajdúböszörményben végezte, mialatt itthon szakmailag kiváló óvónőkkel dolgozott.

Vezetői pályája 2000 szeptemberében kezdődött, amikor a Városi Óvodai Intézmény székhelyén tagóvoda-vezetői megbízást kapott, közben 2001-ben az ELTE-n vezető óvodapedagógus szakvizsgát tett. 2005-től intézményvezető-helyettesként hat óvoda szakmai munkáját koordinálta, majd 2010-ben a képviselő-testülettől megbízást kapott a Városi Óvodai Intézmény vezetői feladatainak ellátására. Szemléletével elősegítette a kor kihívásaihoz igazodó nevelési módszerek, programok bevezetését. Az eltelt évek alatt az intézmény több jelentős változást élt meg, mely feladatokat szívvel-lélekkel, legjobb tudása szerint koordinálta. 2012-ben az új fenntartótól, a Baptista Szeretetszolgálattól is bizalmat kapott, melyet 2017-ben újra megszavaztak részére.

2017-ben a Baptista Szeretetszolgálat Elnökségétől, munkája elismeréseként Köszönet Emlékérmet vehetett át. Szakmai életútját folyamatos megújulás, fejlődés jellemzi. Nagy szerepe van abban, hogy az intézményben a tehetséggondozás és a felzárkóztatás egyaránt hangsúlyos. Mesterpedagógus, közoktatási szakértő, 2015-ben Teológus MA oklevelet vett át, mely más nézőpontot adott intézményvezetői feladatkörének.

Szakmai elkötelezettségét mutatja az a pedagógusi út, amelyet bejárt, ahonnan elindult, és ahol jelenleg tart. Munkájának alapvető jellemzői a hivatástudat, a gyermek- és szakmaszeretet. a következetesség, igényesség, a közösségért érzett felelősség.

Az általa vezetett nevelőtestület, a magas színvonalon végzett szakmai munkája eredményeként 2019-ben Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott, 2020 decemberében a Baptista Szeretetszolgálat Az Év Nevelőtestülete díjat adományozta számukra.

Ő maga így vallott hivatásáról: „Hiszem, hogy Istennek célja volt velem, és nem véletlenül vagyok ezen a helyen. A vezetői szolgálat ajándékát kaptam, melyet szeretettel, őszinte szívvel, a kegyelem ajándékával igyekeztem végig vinni. ”

 

Orosné Farkas Hajnalka Tünde intézményvezető helyettes

Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjban részesült Rab Judit intézményvezető