Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Béla Király Úti Óvoda – február

„Brumm-brumm Brúnó, mókás medve,
Van-e neki éppen táncos kedve?
Brumm-brumm pajtás, szépen kérem,
Az óvoda-bálba jöjj el vélem!”

 

Ahogy az idézetünkben is olvasható, ebben a hónapban bál is volt, és a medvékkel is foglalkoztunk. Rövid volt a hónap, de annál izgalmasabb, színesebb, hangosabb.  

Mint minden évben- így idén is- pontosan február 2-án, izgatottan figyeltük a gyermekekkel az időjárás alakulását, hiszen ezen a napon derül ki, hogy: van-e árnyéka a medvének?, Jön a tavasz?, Megy a tél?. Amíg vártuk, hogy eljöjjön ez a nap, igyekeztünk sok-sok medvével kapcsolatos játékot játszani, mondókázni, verselni, énekelni. Kóstoltak mézet a gyermekek, miután kibújtak a barlangból, mint medvék, amit kreatívan asztalokból építettünk, és anyagokkal takartunk le, hogy sötét legyen bent.  De épült barlang papírtéglából és wc-papírgurigából is a gyermekek nagy örömére. Lapozgattunk képeskönyveket, néztünk medvéket képeken, számítógépen, kártyalapokon, társasoztunk… Változatos mackós játékok tették színessé a mindennapjainkat.

Másik nagy eseményünk ebben a hónapban a farsang volt. Szokásosan a dekorációkkal, azaz a folyosók, öltözők és csoportszobák díszítésével teremtettük meg a vidám alaphangulatot a farsangi időszakhoz. A gyermekek kezük munkájával készítettek szebbnél szebb rajzokat, amelyekben megálmodták, hogy milyen is lesz szerintük az ünnepség. Izgatottan mondogatták, hogy milyen jelmezbe fognak bújni farsang napján. Addig, amíg el nem jött a nagy nap, addig is készítettünk álarcot és bohócsapkát, vidám zenét hallgattunk és táncoltunk is rá. Mondogattuk a verseket, énekeltünk és előkerült még egy hegedű is, hiszen a farsangi műsorban elhangzottak szerint: Hegedül a kisegér… Farsang napján: február 16-án beöltözött óvodánk apraja-nagyja, hangos zeneszóval, kedves kis műsorral készült mind a három csoport. Megnézték egymás műsorait a csoportok, majd következett a közös mulatozás. Táncoslábú jelmezeseinknek jólesett a finom farsangi fánk, és a szülők által felajánlott enni-innivaló, hiszen nagy munka a tél űzése, amiben rendszerint el is fáradnak a gyermekek. Ezúton is köszönjük a finomságokat a szülőknek. Jutott idő mókás játékokra: lufival táncoltak, fagyit vittek, seprűt táncoltattak… és olyan gyorsan vége lett a délelőttnek, hogy folytattuk másnap is a gyermekek nagy örömére a mulatságot. Kiszebábunkat ügyes kezek készítették azért, hogy hangos, zajos hangszeres kíséret –fazék fedő, dob, cintányér…- mellett elégessük azt, és tényleg menjen el a tél.

 

Rövid hónapunk egyik jeles napja február 24-én Mátyás, aki ha jeget talál tör, ha nem talál, csinál. Óvodásainkkal vizet fagyasztottunk, amit ügyesen törtek meg.

 

Béla Király Úti Óvoda közössége

GALÉRIA