Sásastó Úti Óvoda 2021. április

2021. május 10., 20:27

Én kis kertet kerteltem,

Bazsarózsát ültettem.

Szél, szél fújdogálja,

Eső, eső veregeti, huss!”

 

Újra együtt az óvodában

Nagyon vártuk már, hogy április 19-én ismét birtokba vehessük az óvodánkat. Reméljük, hogy ez volt az utolsó ilyen alkalom, hogy a pandémiás helyzet miatt zárva voltunk.

Első nap a gyermekek nem tudtak betelni egymással, és a játékokkal. Ragyogó, csillogó szemekkel, mosolygós ajkakkal, hatalmas öleléssel üdvözölték rég nem látott társaikat és óvónénijeiket.

Ezen a héten a gyermekek fokozatosan visszaszoktak az óvódai életbe, az óvoda szabályait, szokásait felelevenítve. Természetesen a Föld Napjáról sem feledkeztünk meg, így folyamatosan mindennapi tevékenységeink is ezt tükrözték. A gyermekek április 22-én egy-egy virágpalántával érkeztek az óvodába, és a délelőtt folyamán el is ültették az óvoda udvarán. Jó volt nézni a sok kis dolgos, szorgos kezet. Kedves szülők, köszönjük a felajánlásaitokat! Az udvari játék során pedig a jó idő beálltával végre birtokba vehették az új, műanyag motorokat. Még egyszer köszönjük a Kisúji Autó MSE hozzájárulását!

Április utolsó hetében pedig a legszebb vasárnapra, az Anyák Napjára készültünk. Verset, dalt tanultak a gyermekek és nagy örömmel, titkolózással készítették édesanyáknak és nagymamáknak a meglepetés ajándékokat. Varrtak, ragasztottak, festettek és péntekre minden elkészült. A járványra való tekintettel a személyes találkozás nem volt lehetséges, ezért az édesanyák és nagymamák köszöntése videofelvételen lett rögzítve, melyet minden család saját otthonában tekinthetett meg. Reméljük, feledhetetlen perceket szereztek gyermekeik szívhez szóló üzeneteik. Sok-sok visszajelzést kaptunk a szülők részéről, amit nagyon szépen köszönünk!

Az eltelt időszakról, tevékenységekről folyamatosan tájékoztatjuk a szülőket fényképek segítségével.

 

Továbbra is köszönjük együttműködésüket, megértésüket:

a Sásastó úti óvoda óvódapedagógusai, dajka nénijei

 

„Te vagy aki felneveltél,

Két karodban dédelgettél,

Jóban rosszban mellettem vagy,

Szeretlek téged: ANYA”