Pitypang Óvoda Március 2018

Esemény összefoglaló 2018.március – Pitypang Óvoda

E hónap csupa hagyományos rendezvények sorával telt.

Mint az már lenni szokott Március 15-ét megelőző napon a gyermekekkel-, kokárdával kabátjainkon- elsétáltunk a Városháza elé- az emlékműhöz, hogy főhajtással, közös énekkel és egy csokor virággal emlékezzünk a Szabadságharc hőseire.

A hónap programjainak sora a Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola- iskolába hívogató -Gergely járásával folytatódott. Volt óvodásaink széles mosollyal arcukon érkeztek hozzánk. Műsorukat követően közös dalos és udvari játékokkal töltöttek el néhány percet, majd bepillantottak volt csoportszobájukba, megkeresték ovis jeleiket. Néhány mondatban felelevenítettük közös emlékeinket, élményeinket.

Március 26-án megtekintettük a Vigadóban – „Testünk a csoda” interaktív kiállítást óvodánk nagycsoportosaival. A játszóházban interaktív módon, játékos formában ismerkedhettek a gyermekek belső szerveink működésével. Kellemes, jó hangulatú időtöltésünket intézményünk vezetője finanszírozta.

Tavasz eljövetelének első ünnepére készülődtünk a hónap utolsó hetében.  Húsvéti előkészületek zajlottak csoportjainkban

Tojást festettünk hagyományos és modern módon, berzseléssel és színezett borotvahabbal.

A locsolóvers elmondását követően a kisfiúk vízzel vagy illatos kölnivel locsolták meg a kislányokat. Természetesen a lányok vendéglátása sem maradt el.

Pitypang Óvoda Március 2018