Petőfi Óvoda Ősz 2017

Őszi események a Petőfi Óvodában

Az új tanévet 23 új kisgyermekkel kezdtük meg, óvodánkba összesen 72 gyermek jár. A nagyobbak szívesen fogadták az új gyermekeket. A befogadásnál mindenkinek biztosítottuk az anyás beszoktatást. Voltak olyan szülők, akik igényelték ezt, de voltak, akik nem. Igyekeztünk meggyőzni a szülőket a minél rövidebb búcsúzásra, ami a legtöbb gyermeknél sikeres is volt. Ma már elmondhatjuk, hogy nagyon ritka a síró gyermek és szívesen maradnak az óvodában az új gyermekek. A befogadási időszakot az óvó nénik igyekeztek színes, változatos tevékenységek biztosításával megszervezni. Minden csoportban megalapozódtak az óvodai és a csoportos szokások és szabályok. A gyermekek többsége baráti kapcsolatokat épített ki, vagy a meglévő kapcsolataikat bővítette tovább. Még elhangzanak az iskolába ment gyermekek nevei, hogy mikor jönnek már óvodába, de lassan megszokják a régi barátok hiányát.

Az udvaron élvezzük az ősz pompáját, szívesen gereblyézik a gyermekek a leveleket, örülünk a jó időnek, reméljük, még sokáig kint játszhatunk.

Az óvoda egyik őszi programja egy kirándulás volt, autóbusszal az Ecsegi halastóhoz. Nagy örömmel fogadtuk el Csorja apuka meghívását a lehalászás megtekintésére. Egy kicsit hűvös idő volt, ezért mindnyájan jól felöltözve indultunk útnak. A gyermekek nagyon élvezték az utazást, közben megfigyelhettük a természet változásait. A lehalászás nagyon nagy élményt nyújtott a gyermekek és a felnőttek számára is. Amikor már megérkeztünk egy hálóval már összehúzták a halakat a tóról, és szákkal merítették ki a halászok a halakat. Majd a válogatás következett, egy vödörben mi is megismerkedtünk többféle halfajtával.

A határban lehetőségünk volt megfigyelni az őszi fákat, az őszi bogyókat. Sok élménnyel tértünk haza az óvodában. Másnap csodálatos munkák megalkotásával ábrázolták a látottakat az ügyes óvodások.