Petőfi Óvoda Március 2018

Márciusi programok a Petőfi Óvodában

A márciusi tevékenységek a hajtatással és csíráztatással kezdődtek. Minden gyermek vetett egy kis magot a saját kisedényébe, amit naponta vizsgálhatott és gondozhatott.

A március 15-i forradalmat versekkel, dalokkal, játékokkal ünnepeltük. Mindhárom csoportban készültek zászlók, csákók, kokárdák változatos technikákkal: festéssel, ragasztással, gyűréssel, hajtogatással.

A március következő témája a „Víz az élet forrása” projekt megvalósítása volt.  A gyermekek megismerkedtek a víz tulajdonságaival, a víz körforgásával. Különböző kísérleteket végezhettek, ahol vizsgálták a víz halmazállapotát, összehasonlíthattak többfajta vízmintát, megfigyelhették a tárgyak viselkedését a vízben, megláthatták mi az, ami úszik, lebeg, elsüllyed. Ismeretet szerezhettek a vízinövényekről, a vízi állatokról. Sokféle technika alkalmazásával készítettek halakat.

A húsvéti szokások megismerése után, minden csoportban eljátszottuk a locsolkodást és a vendéglátást, amit minden gyermek nagyon élvezett. Délután a szülőkkel együtt barkácsolhattak húsvéti ajándékokat.

Az Ovi-Gálára most is nagy lelkesedéssel készültek gyermekeink, a drámajátékuk címe „Ritmusjátékok állathangra”volt. Gyermekeink nagy sikert arattak játékukkal a nézők körében.

A nagyobbak érdeklődve tekintették meg a Vigadóban a „Testünk a csoda” című interaktív kiállítást.