Mocorgó Óvoda Ősz 2017

Ősz a Mocorgó Óvodában 2017-ben

 

Ebben a tanévben is nagy várakozással készültünk a szeptemberi kezdésre, a gyermekek megérkezésére. Figyelmes, érdeklődő, „eleven szemű” kicsik, rövid sírós időszak után követve a „régi” gyerekeket fedezték fel a csoportszobát, udvart, tornaszobát. Mostanra elmondhatjuk, hogy jól érzik magukat, sikeresen beilleszkedtek közösségünkbe.

Folyamatosan kihasználjuk az őszi évszak nyújtotta lehetőségeket mindennapjainkban. Sokat tartózkodunk a természetben, terméseket gyűjtögetünk, felfedező sétákat teszünk környezetünkben.

Szülők részvételével, támogatásával együtt rendeztük a nyílt „Szüretikavalkád” eseményeit, amelyen őszi énekekkel, versekkel, versenyjátékokkal, /melyekben a gyűjtött gesztenyét, makkot, diót, tököt használtuk/, tánccal, mustkészítéssel vidám, hangulatos délelőttöt töltöttünk el.

Ellátogattunk minden gyermek részvételével Túrkevére a Fekete István Természetvédelmi Központba.

Autóbusszal utaztunk, hosszú gyalogtúrát tettünk a napsütéses, csodálatos őszi természetben.

Végig mentünk a tanösvényen, merészen felmásztunk a kilátó toronyba, és kipróbálták a gyerekek a változatos mozgás lehetőséget kínáló játékeszközöket.

Sok-sok élménnyel gazdagodva, alaposan elfáradva ültünk buszra és érkeztünk haza.

Az elkövetkező napokban sokszor elevenítettük fel az ott szerzett tapasztalatokat beszélgetések során, megnéztük az ott készült fényképeket, melyen örömmel fedezték fel magukat a gyermekek.

Az elkövetkező időszakban szervezzük meg a Baptista ünnepkörhöz tartozó hálaadási megemlékezésünket.

Kötetlen beszélgetés keretében fogalmaztuk meg azokat a várjuk  a Télapót, és érzelmileg ráhangolódunk a közelgő Karácsonyi ünnepekre.

           

Mocorgó Óvoda közössége