Béla király Úti Óvoda Ősz 2017

Béla Király Úti Óvoda

2017/2018 szeptember – október 

A 2017/2018-as nevelési évet a Napraforgó csoportban 22, a Margaréta csoportban 24 gyerek kezdte el. Közülük 11-en újak, akik most ismerkednek az óvodai szokásokkal, szabályokkal. Együttműködő szüleiknek köszönhetően a beszoktatási időszakról pozitív tapasztalataink vannak. Érkeztek hozzánk gyermekek másik óvodából is 5-en (Mocorgó Oviból 1fő, Pitypang Oviból 1 fő, Petőfi Oviból 2 fő, Kenderesről 1 fő) akiknek segítettünk az új közösségbe való beilleszkedésben. Bár ők már nem kicsik, szükségük volt a bátorításra az új helyen.

Eseménytervünkben tervezett programjainkat – a partneri mérés szülői kérdőívének igényeit is figyelembevéve - igyekszünk úgy szervezni, hogy azon a kisebbek is részt tudjanak venni. Az eddig eltelt rövid idő alatt élményszerző sétákkal, szüreti mulatsággal, piaci vásárlással, határban gyűjtögetéssel tettük vonzóbbá az óvodai ismeretszerző tevékenységeket. A szüreti mulatságot zenés műsor, diótörő, célbadobó és kötélhúzó verseny, gesztenyekereső színesítette.  A szőlőszemezés, mustpréselés után csemegézhettek a szülők által behozott gyümölcsökből. Ebédhez pedig mustot ittak a gyerekek.

Bár gyümölcsnap nincs óvodánkban, egy pár szülőnek köszönhetően többször is alkalmunk nyílt gyümölcs kóstolásra, nem csak szüretkor.

Jó a kapcsolatunk az óvodánk környékén lakókkal is. Kellemes meglepetésként az egyik idős házaspár még az udvarára is behívta a gyerekeket. Így egészen közelről vehették szemügyre az ásást, a zöldségek betakarítását a kiskertben. Várják őket vissza máskor is, hogy a megfigyelés folyamatos lehessen. Ajándékba különböző zöldségeket kaptak, így kóstolással lett teljes az ismeretbővítés.

Béla király Úti Óvoda Ősz 2017