Farsang

Sásastó Úti Óvoda őszi eseményei

Szüreti mulatság az óvodában

„Szüretelnek, énekelnek, láttál-e már ennél szebbet? Dió, rigó, mogyoró, musttal teli kiskancsó.”

Szeptember  21.-én szüreti mulatsággal múlattuk a napot. Az időjárás nem volt kegyes hozzánk ezen a napon, de jó kedvünket nem szegte. A szorgos kis kezek pillanatok alatt sok-sok szőlőt szemeztek, melyet a tornaszobán felváltva  préseltünk. A préseléshez a szőlőprést Julika óvó néni hozta, a szőlőt pedig a szülők biztosították. E közben  a csoportszobákban vidám hangulatban teltek a percek. Ügyességi játékokkal, őszi dalos játékokkal készültek az óvó nénik. A finomságok és édes must hamar elfogyott. Szemere Zsolt zenész előadó, zenés vigadalma zárta a mulatságunkat, maradandó élményt nyújtva kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Sásastónap

Szeptember 28.-án du. nagy sürgés-forgás kezdődött az óvoda udvarán. Folyamatosan érkeztek a családok, hogy egy gondtalan, a gyermekek számára is szabad délutánt töltsünk együtt az óvodában. A szalonna és virsli nyársalása közben, alkalom volt az ismerkedésre, beszélgetésre. Közelebb kerültek egymáshoz és az óvodai dolgozóihoz az új és régi szülők. A gyermekek pedig önfeledten tudtak versengeni a tökgurítás során. Örömmel készültek a csutkababák és az ötletes játékok a kukoricacsutka felhasználásával. A vidám arcok azt igazolták, hogy egy jól sikerült programot tudhatunk magunk mögött. A szülőkkel való együttműködés, a segítségadásuk és az óvoda dolgozóinak lelkiismeretes, odaadó munkája nagy érték  óvodai életünkben.

Gyalogtúra

A napsütéses őszi idő szinte csalogatott minket, hogy ovisainkkal gyalogtúrára induljunk. Az apró lábak nem fáradtak el a Nyitrai gödörhöz vezető úton. Az ősz kincseit gyűjtögetve, rácsodálkoztunk  a sok-sok látnivalóra. Az Indián rizs feldolgozásának megtekintése ,új tapasztalat volt mindenki számára. Testnek-léleknek egyaránt jóleső élménnyel gazdagodva tértünk vissza az óvodába.

Kenderesi kirándulás- az Állatok világnapja alkalmából

Elérkezett a várva várt nap,október 5.-én busszal a kenderesi Tangazdaságba kirándultunk. A gyermekek nagy izgalommal  szálltak fel a buszra. Akadt olyan óvodás, aki első alkalommal utazott buszon. Megérkezve,érdeklődve ,közvetlen közelről figyelték meg az állatokat,közben rengeteg  ismeretet , tapasztalatot szereztek  a házkörül élő állatok tartásáról, gondozásáról. Meglepetésünkre lovaglási lehetőség is adódott, de sajnos az idő rövidsége miatt, csak néhányan próbálhatták ki a lovaglást. Ellátogattunk az almáskertbe is, ahol a leszüretelt kosárnyi almát, ajándékba kapták az óvodások. Tartalmas , tapasztalatok gyűjtésében gazdag délelőttöt tölthettünk együtt.

Biciklitúra

Szép, napsütéses idő köszöntött ránk,okt.12.-én, amikor biciklitúrára indult a kis csapat. Utunk a libafarmra vezetett,ahol a gyermekek csodálkozva figyelték több száz liba szárnyalását,hangversenyszerű gágogását. A közelben villástargoncával való terményraktározást és szállítást kísérhettünk figyelemmel. Visszafelé nagy örömmel vették birtokukba a gyerekek a Bittner falusi játszóteret.

Farsang